Magdans till Oum Kalthoum

Att dansa till Oum Kalthoums musik är en utmaning för varje magdansös. Det krävs talang för att med sin dans kunna porträttera de olika känslorna och nyanserna i musiken. Vissa säger att endast mycket duktiga professionella dansöser bör dansa till Oum Kalthoum. Dansar man för en arabisk publik blir man oftast extra granskad och bedömd eftersom Oum Kalthoum är högt respekterad och ligger de flesta araber mycket varmt om hjärtat. Alla danssteg och rörelser bör därför också vara ”respektabla”.

Förutom att lyssna mycket till Oum Kalthoums sång är workshops ett bra sätt att börja lära sig att dansa till hennes musik. Flera kända magdansöser ger workshops med Oum Kalthoum som tema. Själv har jag i år gått en workshop hos Sabriye Tekbilek där vi dansade till Ana Fi Intizarak, en Oum Kalthoum klassiker.

Jag älskar Oum Kalthoums känslosamma och djupa musik och tänker ge mig på en kortare variant av Sabryies koreografi till Ana Fi Intizarak. Detta får ni förhoppningsvis se på Dansöz elevshow den 16 december!

Läs mer i mitt inlägg om Oum Kalthoum

Vill du också gå en workshop med Sabriye Tekbilek, besök hennes hemsida!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 12 =