Magdansösen har ont i foten

capezio-jelz-pairSedan mer än ett år tillbaka har jag till och från haft mer eller mindre ont i min ena fot. Därför har jag inte kunnat dansa lika ofta och mycket som jag brukat. Det gör särskilt ont att snurra, att stampa eller trampa hårt och att gå på tå. Och då brukar jag ändå använda “tå-tossor” – Capezios FootUndeez för att skydda trampdyorna. Det blir tyvärr inte mycket dans kvar om man inte kan göra de rörelserna. Efter flera läkarbesök och besök hos sjukgymnast, ibuprofen (som gav magkatarr), akupunktur, hålfotsinlägg och pelott fick jag tjatat till mig en MR. Ingen visste nämligen vad min smärta berodde på. Så i förra veckan var jag på Ellenbogens röntgenavdelning i Malmö och fick röntgat foten med MR (magnetisk resonanstomografi). Det visade sig att jag har Mortons neurom på två ställen i foten och något annat dåligt i mellanfoten. Jag bad om en kopia på utlåtandet från röntgen men det är inte alldeles enkelt för en icke-medicinsk utbildad att tolka det. Men ont gör det!

Utlåtande:

“Det finns något plantart interdigitalt mellan caput metarsale 2 och 3 såväl som 3 och 4 mjukdelsökning väl förenligt med Mortons neurom.

I anslutning till leden mellan os cuboideum och basen metarsale 4 och 5 ses smärre reaktiva pålagringar och medialt såväl plantart mindre vätskeförande strukturer (upp till 5mm i diameter) förenligt med diskreta ganglion. Inget benödem och ytterligare signalförändringar i foten har kunnat påvisas.

Sammanfattningsvis hållpunkter för Mortons neurom dig 2-3 såväl som dig 3-4 och diskreta degenerativa förändringar i det laterala omfånget av mellanfoten.”

Jag har nu beställt tid hos en sjukgymnast hos I-clinic i Lund och en remiss har gått iväg till Ortopedkliniken. Håll tummarna för att jag kan fortsätta dansa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 7 =